ČSPÚ | Aktiv galvanizérů | Česká společnost pro povrchové úpravy
Nacházíte se: ČSPÚ > Aktiv galvanizérů

Aktuality z oboru

Připravujeme 57. aktiv galvanizérů

57. ročník celostátního aktivu galvanizérů v Jihlavě se uskuteční v prostorách EA Business Hotel v Jihlavě 21. a 22. května...

Kurz Obsluhy neutralizačních stanic

Základní kurz Obsluhy neutralizačních stanic je plánován v termínu 

Mediální partneři

Povrchové úpravy - odborný časopis
KOROZE a ochrana materiálu
Časopis o třetí, opotřebení a mazání
Mesačník Strojárstvo/Strojírenství

45. Celostátní aktiv galvanizérů 2012

Ohlednutí za 45. Celostátním aktivem galvanizérů
Ing. Ladislav Obr, CSc 
Prezident ČSPÚ

V nepřetržité řadě, se již po 45., konal ve dnech 7. – 8.2.2012 v Jihlavě Celostátní aktiv galvanizérů. Zázemí pro toto širokého setkání pracovníků z oblasti povrchových úprav opět, již po 3. za sebou, poskytl velice příjemný jihlavský hotel Gustav Mahler. Organizaci aktivu a jeho odbornou náplň tradičně zajišťoval přípravný výbor České společnosti pro povrchové úpravy (ČSPÚ). Ten pro letošní rok zvolil, jak se ukázalo velmi šťastným, nosné téma jednání „Využití nanotechnologie v galvanotechnice, bezkobaltové pasivace a aktuální změny legislativních podmínek v technologiích povrchových úprav“. O aktivní účast na jednání byl v odborných kruzích značný zájem, což svědčí i o velkém počtu přihlášených přednášek a referátů. Po přihlášení 28 příspěvků byl přípravný výbor nucen vyhlásit stop stav a případné další příspěvky pouze otisknou ve sborníku z aktivu.

Z pohledu strohých čísel a statistiky se letošního setkání povrchářů zúčastnilo 175 přítomných z 93 firem a institucí. Své výsledky činnosti a možnosti osobní konzultace u „výstavních stolečků“ využilo 25 firem a institucí. Vážnost celého jednání podtrhla i přítomnost významných hostů aktivu, mezi kterými byli hejtman kraje Vysočina, MUDr. Jiří Běhounek, primátor města Jihlavy, Ing. Jaroslav Vymazal, prezident Slovenské společnosti pro povrchové úpravy, Prof.Ing. Ján Híveš, PhD, ředitel Asociace českých a slovenských zinkoven, Ing. Petr Strzyž a zástupce německého sdružení DGO pan Joachim Ramisch.

V úvodním přivítání přítomných představil prezident ČSPÚ, Ing. Obr i nové mediální partnery společnosti, kterými se staly časopisy Tribotechnika a Strojárstvo/Strojírenství, oba s působností v České a Slovenské republice.
 
Více informací najdete v přiloženém souboru.

Na fotografiích vpravo můžete vidět: pohled do jednacího sálu, Ing. M. Banýrová přebírá ocenění, jednalo se i mimo sál, Jihlavské katakomby.

Detail pamětní medaile
 


...návrat zpět