ČSPÚ | Akce z oboru | Česká společnost pro povrchové úpravy
Nacházíte se: ČSPÚ > Akce z oboru

Aktuality z oboru

Připravujeme 57. aktiv galvanizérů

57. ročník celostátního aktivu galvanizérů v Jihlavě se uskuteční v prostorách EA Business Hotel v Jihlavě 21. a 22. května...

Kurz Obsluhy neutralizačních stanic

Základní kurz Obsluhy neutralizačních stanic je plánován v termínu 

Mediální partneři

Povrchové úpravy - odborný časopis
KOROZE a ochrana materiálu
Časopis o třetí, opotřebení a mazání
Mesačník Strojárstvo/Strojírenství

Na průmyslových veletrzích budou k vidění novinky a inovace

Začátkem května se otevřou brány PVA EXPO PRAHA všem návštěvníkům jarních průmyslových veletrhů. Soubor zahrnuje veletrh FOR INDUSTRY zabývající se strojírenskými technologiemi, veletrh FOR ENERGO zaměřený na výrobu a užití energie, FOR LOGISTIC pro logistiku, skladování a manipulaci, veletrh FOR 3D pro 3D technologie a letos poprvé veletrh informačních systémů pro průmysl - FOR INFOSYS. Kromě široké nabídky nových výrobků a technologií se může odborná veřejnost těšit také na tematické přednášky a semináře. První den veletrhů, tedy 10. května, se navíc uskuteční 2. ročník ENERGO SUMMITu s mezinárodní účastí řečníků.

Letošní 15. ročník veletrhu FOR INDUSTRY by si rozhodně neměli nechat ujít příznivci obráběcích strojů, nástrojů a strojírenských technologií. Mezi vystavovatele se vrací firma TAJMAC – ZPS , která kromě dvou dlouhotočných automatů a jednoho obráběcího centra na ploše přes 200 m² představí také atrakci pro návštěvníky - really speciál ve firemním brandu. Společnost TEXIMP představí 3 až 5osé vertikální vysokorychlostní obráběcí centrum HAAS vhodné pro sériovou výrobu s požadavkem na krátké časy obrábění. Na veletrh se letos vrací také společnost CNC INVEST , nově se představí První hanácká BOW , zatímco tradičně se veletrhu zúčastní společnosti PROFIKA, MRG CZ, TST SERVIS či Pegas-Gonda, RWT, Boukal, Rexim či JC-Metal s novou řadou upínek a novinkou ze svařovacích stavebnic od firmy Siegmund Systém 22. Návštěvníci se mohou těšit na mobilní kalibrační laboratoř M&B CALIBR a dále na prezentaci společností Mitutoyo Česko či DEOM . Pružiny Praha představí novinku - pružiny z nekruhových drátů a prodej kalených planžet. Kromě těchto firem se na veletrhu představí řada dalších vystavovatelů.

 

Na veletrhu FOR LOGISTIC se již tradičně představí Jiří ŠtěpánekINDEVA, WANZL, KASYS a TENTE s novinkou E-Drive 1. Jedná se o elektricky poháněné kolečko, které umožňuje snadnou manipulaci s těžkým nákladem a zvyšuje tím pracovní výkon. Letos poprvé se na veletrhu představí společnost ITFutuRe s komplexní sadou aplikací a nástrojů plusSystem, mající za cíl urychlit, zjednodušit a zpřesnit provádění běžných operací, či společnost CCV, jež drží pozici jediné informačně ucelené vstupní brány do světa EDI a bezpapírové výměny obchodních a logistických dokladů v České republice. V rámci doprovodného programu vystoupí společnost DEKRA s konferencí na téma bezpečné zajištění nákladu i s praktickými ukázkami.


Kdo dále se na veletrzích představí?


Společnost Unicorn Systems předvede na veletrhu FOR INFOSYS své novinky z oblasti informačních a komunikačních technologií jako například ICT řešení. Prostřednictvím svých produktů a služeb sestaví řešení svým zákazníkům z oblasti energetiky a utilit, komunikace a médií, výroby, obchodu i dalších oborů v dohodnuté kvalitě, kvantitě, termínu i rozpočtu a zúčastní se i doprovodného programu, v rámci kterého vystoupí s prezentací na téma I ndustry 4.0 – Budoucnost IT v průmyslu. Prvního ročníku veletrhu informačních systémů pro průmysl se zúčastní i další zajímaví vystavovatelé, rozhodně si je nenechte ujít.


Mezi  vystavovateli veletrhu FOR 3D se představí společnost TOBEINCO, která je prvním českým výrobcem kartonových brýlí na virtuální realitu PanoBoard - Google Cardboard, které je schopna pro klienty potisknout jejich vlastním designem. 

Návštěvníci veletrhu FOR 3D si mohou vyzkoušet brýle na virtuální realitu značek Homido, Vrizzmo, BeeVR,  PanoBoard, 360° kameru 360fly a 360° rigy na GoPro kamery Freedom360 a otestovat si tak zážitek z virtuální reality na vlastní kůži. Na stánku společnosti TECNOTRADE OBRÁBĚCÍ STROJE si budete moci prohlédnout hned tři druhy 3D tiskáren typu MakerBot Replicator 2, MakerBot Replicator 5th Gen a MakerBot Replicator Z18 a zároveň se dozvědět vše o světě 3D technologií. Dále se na veletrhu odprezentují například CheckTerra s.r.o., ABBAS, a.s. a další.


Veletrh FOR ENERGO se doposud zaměřoval především na výrobu a rozvod elektrické energie. Nyní přichází se zcela novou koncepcí, kdy se soustředí zejména na výrobu, rozvod a užití energií v širším pojetí. Nomenklatura se rozšířila ve spolupráci s odborníky na energetiku a s ČVUT v Praze. Generálním partnerem veletrhu FOR ENERGO a ENERGO SUMMITu se stala Skupina ČEZ a partnerem Skupina ÚJV.


ENERGO SUMMIT


Dne 10. května 2016 proběhne již 2. ročník mezinárodního energetického summitu, který se koná vždy jednou za dva roky a reaguje na aktuální témata energetického sektoru. Záštitu nad projektem převzalo Ministerstvo průmyslu a obchodu, Svaz průmyslu a dopravy ČR, Elektrotechnická asociace České republiky, Hospodářská komora ČR a nově také předseda vlády Bohuslav Sobotka. 


Využijte příležitost zúčastnit se průmyslových veletrhů


Jednotliví vystavovatelé jistě bezesporu ocení velmi vstřícnou cenovou politiku, a to nejen pro prezentaci strojů. Navíc je Praha již tradičně místem setkání špičkových odborníků, obchodníků a představitelů veřejné správy. Tomuto faktu také přispívá, že je areál PVA EXPO PRAHA výborně dopravně dostupný nejen pro návštěvníky, ale také pro vystavovatele. Nachází se na konečné stanici metra C - Letňany, má ideální napojení na dálnici a obchvaty hlavního města včetně parkoviště v areálu a dalšího odstaveného parkoviště v blízkosti.


FOR INDUSTRY | FOR ENERGO |  FOR LOGISTIC | FOR 3D| FOR INFOSYS10. – 13. května 2016 | PVA EXPO PRAHA | www.prumysloveveletrhy.cz


...návrat zpět